Magie

Magie  Er springen kleine sterretjes van verlangen in mijn buik als ik luister naar het nummer “Driving Home for Christmas”. De warme stem van Chris Rea wekt een magisch blij verlangen in mij op van: Lekker leven in rust en waar een blik op de klok niet bestaat. Het brengt me naar sferen waar Magie hoogtij viert.  Het mag kinderachtig of zweverig genoemd worden en toch blijft het voor mij een beleving waarin ik ongegeneerd mijn onaangepaste zelf kan zijn. Mijn jeugdige geest vliegt rond in gezelligheid en warme vrije sferen, zonder verontrustende media, zonder de vele oordelen en het geroddel.   Stiekem vraag ik me alleen af waarom we elkaar hiermee onnodig en onbewust mee vermoeien en bezig blijven houden, grootschalig en kleinschalig. Liever vlieg ik op mijn geboorte vleugels met alle omstandigheden mee. De stilte doet me goed en het vliegen gaat vanzelf en ik kijk gefascineerd rond naar alles wat spontaan verschijnt en weer voorbij gaat. Zonder enige regie, zie ik een film die alle gebeurtenissen samenvat, als het toneelstuk van mijn leven. In dit ene magische moment, gebeurt alles. Het magische van zo’n moment is ervaren hoe wonderlijk het eigenlijk is, hoe alles op elkaar aansluit en dat alles eigenlijk altijd klopt.   Al zouden we het graag anders zien, het toneelstuk nog eens overspelen of de scenes van ons leven aanpassen ligt in ieder geval niet in onze mogelijkheden. Het geluk zit hem juist in het feit dat we het moeten doen met de Magie die altijd als een warme, liefdevolle jas over onze schouders hangt en die blij is weer opgemerkt te worden. Magie openbaard zich in alles…..Wat er ook voorbij komt in jouw leven, het is de bedoeling dat het gebeurd. Leven is Magie en geen tovertruc, flauwvallen tijdens een Magisch moment gebeurd niet. Je krijgt wel de kans om in te zien dat “ook” jouw leven Magie is.


Magie
Er springen kleine sterretjes van verlangen in mijn buik als ik luister naar het nummer “Driving Home for Christmas”. De warme stem van Chris Rea wekt een magisch blij verlangen in mij op van: Lekker leven in rust en waar een blik op de klok niet bestaat. Het brengt me naar sferen waar Magie hoogtij viert.  Het mag kinderachtig of zweverig genoemd worden en toch blijft het voor mij een beleving waarin ik ongegeneerd mijn onaangepaste zelf kan zijn. Mijn jeugdige geest vliegt rond in gezelligheid en warme vrije sferen, zonder verontrustende media, zonder de vele oordelen en het geroddel. 

Stiekem vraag ik me alleen af waarom we elkaar hiermee onnodig en onbewust mee vermoeien en bezig blijven houden, grootschalig en kleinschalig. Liever vlieg ik op mijn geboorte vleugels met alle omstandigheden mee. De stilte doet me goed en het vliegen gaat vanzelf en ik kijk gefascineerd rond naar alles wat spontaan verschijnt en weer voorbij gaat. Zonder enige regie, zie ik een film die alle gebeurtenissen samenvat, als het toneelstuk van mijn leven. In dit ene magische moment, gebeurt alles. Het magische van zo’n moment is ervaren hoe wonderlijk het eigenlijk is, hoe alles op elkaar aansluit en dat alles eigenlijk altijd klopt. 

Al zouden we het graag anders zien, het toneelstuk nog eens overspelen of de scenes van ons leven aanpassen ligt in ieder geval niet in onze mogelijkheden. Het geluk zit hem juist in het feit dat we het moeten doen met de Magie die altijd als een warme, liefdevolle jas over onze schouders hangt en die blij is weer opgemerkt te worden. Magie openbaard zich in alles…..Wat er ook voorbij komt in jouw leven, het is de bedoeling dat het gebeurd. Leven is Magie en geen tovertruc, flauwvallen tijdens een Magisch moment gebeurd niet. Je krijgt wel de kans om in te zien dat “ook” jouw leven Magie is.