Aandacht

Aandacht   Aandacht doet je leven, geeft energie en het meest voor de hand liggend is ons natuurlijke instinct, die verteld wat we nodig hebben. Aandacht geven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want hoe kan je precies weten wat de ander nodig heeft? Alleen als het wordt aangegeven.  Aandacht ontvangen kan daarentegen gemakkelijk of juist ongemakkelijk aanvoelen. Observeer dit eens bij jezelf. Ondertussen valt het niet te onderschatten dat we de nodige aandacht wel verwachten van elkaar.  Deze behoefte zal niemand vreemd voorkomen, maar waar ligt nu precies de balans zodat we elkaar in het geven en ontvangen van aandacht kunnen vinden.   Aandacht geven of ontvangen krijgt een andere dimensie als je deze behoefte in jezelf ziet, vind, omarmt en niet afwijst. Merk of voel jij dat je dit doet? Deze waarneming of besef bij jezelf, kan je al doen begrijpen dat aandacht geven aan jezelf vanzelfsprekend is/wordt. Het mag er gewoon zijn, de pijlen richten zich op jou, het begint bij jou. Het zoeken buiten jezelf vervaagd als je beseft dat wat je van een ander verwacht, je met alle aandacht en liefde aan jezelf mag en kunt geven.  Cliënten vragen regelmatig aan mij: “wordt jij nou nooit moe van al die massages die je geeft”? Nee, het is liefdeswerk met aandacht. Zonder iets van jou te verwachten……wordt geven, ontvangen. 


Aandacht
Aandacht doet je leven, geeft energie en het meest voor de hand liggend is ons natuurlijke instinct, die verteld wat we nodig hebben. Aandacht geven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want hoe kan je precies weten wat de ander nodig heeft? Alleen als het wordt aangegeven.  Aandacht ontvangen kan daarentegen gemakkelijk of juist ongemakkelijk aanvoelen. Observeer dit eens bij jezelf. Ondertussen valt het niet te onderschatten dat we de nodige aandacht wel verwachten van elkaar.  Deze behoefte zal niemand vreemd voorkomen, maar waar ligt nu precies de balans zodat we elkaar in het geven en ontvangen van aandacht kunnen vinden. 

Aandacht geven of ontvangen krijgt een andere dimensie als je deze behoefte in jezelf ziet, vind, omarmt en niet afwijst. Merk of voel jij dat je dit doet? Deze waarneming of besef bij jezelf, kan je al doen begrijpen dat aandacht geven aan jezelf vanzelfsprekend is/wordt. Het mag er gewoon zijn, de pijlen richten zich op jou, het begint bij jou. Het zoeken buiten jezelf vervaagd als je beseft dat wat je van een ander verwacht, je met alle aandacht en liefde aan jezelf mag en kunt geven.  Cliënten vragen regelmatig aan mij: “wordt jij nou nooit moe van al die massages die je geeft”? Nee, het is liefdeswerk met aandacht. Zonder iets van jou te verwachten……wordt geven, ontvangen.