Verandering

Voor de Verandering Kom je soms in een gevoelsimpasse terecht alsof het leven je een bepaalde kant wil opduwen. Je wil er vooral niet naar luisteren, het geeft je een onbehaaglijk gevoel en toch….. het leven blijft net zolang duwen totdat je luistert wat het nou feitelijk zegt. Je knokt tegen het onbehaaglijke gevoel en doet er van alles aan om het vooral niet te voelen. Het stemmetje in je hoofd, waar je ondertussen moedeloos en futloos van wordt verzint van alles om vooral de verandering niet in te hoeven. Het lijkt op eeuwig geduw tegen de wens van het leven, want jij wil geen verandering toch? Jij als “persoon” vraagt nergens om en toch wordt er niet voor niets geduwd, hoe jij je ook in allerlei bochten probeert te maneuvreren om van dat ongemakkelijke gevoel af te komen. Het lastige van dit gevoel is dat je het nauwelijks kunt benoemen, je wordt er door overvallen. Je doet verschrikkelijk je best er woorden aan te geven, en kunt je er nauwelijks over verantwoorden. Het voelt als de kracht van een duwende drijfveer, zonder vorm, waar je niets tegen in te brengen hebt. Het gaat helemaal vanzelf. In het diepste van je ongemakkelijke gevoel, groeit langzaam het besef hoe dicht je tegen jezelf staat aangeplakt. Horen wat het zegt in woorden vangen heeft geen zin. Het geduw van het leven volgen, maakt het lichter. Want als het leven een verandering wil, dan wil jij die ergens diep van binnen ook. Zodra je de verandering durft in te gaan, zal je merken dat het lichter wordt. Je stijgende energie level vertelt jou dat de verandering goed is en dat het de bedoeling is. Uiteindelijk blijkt de levens verandering waar je eerst zo tegen gevochten hebt, je beste kameraad in jouw leven. De logica van het leven zit ‘m namelijk in jouw “Levensveer”, waarin niets valt te verliezen.

Voor de Verandering
Kom je soms in een gevoelsimpasse terecht alsof het leven je een bepaalde kant wil opduwen. Je wil er vooral niet naar luisteren, het geeft je een onbehaaglijk gevoel en toch….. het leven blijft net zolang duwen totdat je luistert wat het nou feitelijk zegt. Je knokt tegen het onbehaaglijke gevoel en doet er van alles aan om het vooral niet te voelen. Het stemmetje in je hoofd, waar je ondertussen moedeloos en futloos van wordt verzint van alles om vooral de verandering niet in te hoeven. Het lijkt op eeuwig geduw tegen de wens van het leven, want jij wil geen verandering toch? Jij als “persoon” vraagt nergens om en toch wordt er niet voor niets geduwd, hoe jij je ook in allerlei bochten probeert te maneuvreren om van dat ongemakkelijke gevoel af te komen. Het lastige van dit gevoel is dat je het nauwelijks kunt benoemen, je wordt er door overvallen. Je doet verschrikkelijk je best er woorden aan te geven, en kunt je er nauwelijks over verantwoorden.

Het voelt als de kracht van een duwende drijfveer, zonder vorm, waar je niets tegen in te brengen hebt. Het gaat helemaal vanzelf. In het diepste van je ongemakkelijke gevoel, groeit langzaam het besef hoe dicht je tegen jezelf staat aangeplakt. Horen wat het zegt in woorden vangen heeft geen zin. Het geduw van het leven volgen, maakt het lichter. Want als het leven een verandering wil, dan wil jij die ergens diep van binnen ook. Zodra je de verandering durft in te gaan, zal je merken dat het lichter wordt. Je stijgende energie level vertelt jou dat de verandering goed is en dat het de bedoeling is. Uiteindelijk blijkt de levens verandering waar je eerst zo tegen gevochten hebt, je beste kameraad in jouw leven. De logica van het leven zit ‘m namelijk in jouw “Levensveer”, waarin niets valt te verliezen.

Magie

Magie Er springen kleine sterretjes van verlangen in mijn buik als ik luister naar het nummer “Driving Home for Christmas”. De warme stem van Chris Rea wekt een magisch blij verlangen in mij op van: Lekker leven in rust en waar een blik op de klok niet bestaat. Het brengt me naar sferen waar Magie hoogtij viert.  Het mag kinderachtig of zweverig genoemd worden en toch blijft het voor mij een beleving waarin ik ongegeneerd mijn onaangepaste zelf kan zijn. Mijn jeugdige geest vliegt rond in gezelligheid en warme vrije sferen, zonder verontrustende media, zonder de vele oordelen en het geroddel.  Stiekem vraag ik me alleen af waarom we elkaar hiermee onnodig en onbewust mee vermoeien en bezig blijven houden, grootschalig en kleinschalig. Liever vlieg ik op mijn geboorte vleugels met alle omstandigheden mee. De stilte doet me goed en het vliegen gaat vanzelf en ik kijk gefascineerd rond naar alles wat spontaan verschijnt en weer voorbij gaat. Zonder enige regie, zie ik een film die alle gebeurtenissen samenvat, als het toneelstuk van mijn leven. In dit ene magische moment, gebeurt alles. Het magische van zo’n moment is ervaren hoe wonderlijk het eigenlijk is, hoe alles op elkaar aansluit en dat alles eigenlijk altijd klopt.  Al zouden we het graag anders zien, het toneelstuk nog eens overspelen of de scenes van ons leven aanpassen ligt in ieder geval niet in onze mogelijkheden. Het geluk zit hem juist in het feit dat we het moeten doen met de Magie die altijd als een warme, liefdevolle jas over onze schouders hangt en die blij is weer opgemerkt te worden. Magie openbaard zich in alles…..Wat er ook voorbij komt in jouw leven, het is de bedoeling dat het gebeurd. Leven is Magie en geen tovertruc, flauwvallen tijdens een Magisch moment gebeurd niet. Je krijgt wel de kans om in te zien dat “ook” jouw leven Magie is.


Magie
Er springen kleine sterretjes van verlangen in mijn buik als ik luister naar het nummer “Driving Home for Christmas”. De warme stem van Chris Rea wekt een magisch blij verlangen in mij op van: Lekker leven in rust en waar een blik op de klok niet bestaat. Het brengt me naar sferen waar Magie hoogtij viert.  Het mag kinderachtig of zweverig genoemd worden en toch blijft het voor mij een beleving waarin ik ongegeneerd mijn onaangepaste zelf kan zijn. Mijn jeugdige geest vliegt rond in gezelligheid en warme vrije sferen, zonder verontrustende media, zonder de vele oordelen en het geroddel. 

Stiekem vraag ik me alleen af waarom we elkaar hiermee onnodig en onbewust mee vermoeien en bezig blijven houden, grootschalig en kleinschalig. Liever vlieg ik op mijn geboorte vleugels met alle omstandigheden mee. De stilte doet me goed en het vliegen gaat vanzelf en ik kijk gefascineerd rond naar alles wat spontaan verschijnt en weer voorbij gaat. Zonder enige regie, zie ik een film die alle gebeurtenissen samenvat, als het toneelstuk van mijn leven. In dit ene magische moment, gebeurt alles. Het magische van zo’n moment is ervaren hoe wonderlijk het eigenlijk is, hoe alles op elkaar aansluit en dat alles eigenlijk altijd klopt. 

Al zouden we het graag anders zien, het toneelstuk nog eens overspelen of de scenes van ons leven aanpassen ligt in ieder geval niet in onze mogelijkheden. Het geluk zit hem juist in het feit dat we het moeten doen met de Magie die altijd als een warme, liefdevolle jas over onze schouders hangt en die blij is weer opgemerkt te worden. Magie openbaard zich in alles…..Wat er ook voorbij komt in jouw leven, het is de bedoeling dat het gebeurd. Leven is Magie en geen tovertruc, flauwvallen tijdens een Magisch moment gebeurd niet. Je krijgt wel de kans om in te zien dat “ook” jouw leven Magie is.

Aandacht

Aandacht  Aandacht doet je leven, geeft energie en het meest voor de hand liggend is ons natuurlijke instinct, die verteld wat we nodig hebben. Aandacht geven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want hoe kan je precies weten wat de ander nodig heeft? Alleen als het wordt aangegeven.  Aandacht ontvangen kan daarentegen gemakkelijk of juist ongemakkelijk aanvoelen. Observeer dit eens bij jezelf. Ondertussen valt het niet te onderschatten dat we de nodige aandacht wel verwachten van elkaar.  Deze behoefte zal niemand vreemd voorkomen, maar waar ligt nu precies de balans zodat we elkaar in het geven en ontvangen van aandacht kunnen vinden.  Aandacht geven of ontvangen krijgt een andere dimensie als je deze behoefte in jezelf ziet, vind, omarmt en niet afwijst. Merk of voel jij dat je dit doet? Deze waarneming of besef bij jezelf, kan je al doen begrijpen dat aandacht geven aan jezelf vanzelfsprekend is/wordt. Het mag er gewoon zijn, de pijlen richten zich op jou, het begint bij jou. Het zoeken buiten jezelf vervaagd als je beseft dat wat je van een ander verwacht, je met alle aandacht en liefde aan jezelf mag en kunt geven.  Cliënten vragen regelmatig aan mij: “wordt jij nou nooit moe van al die massages die je geeft”? Nee, het is liefdeswerk met aandacht. Zonder iets van jou te verwachten……wordt geven, ontvangen. 


Aandacht
Aandacht doet je leven, geeft energie en het meest voor de hand liggend is ons natuurlijke instinct, die verteld wat we nodig hebben. Aandacht geven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want hoe kan je precies weten wat de ander nodig heeft? Alleen als het wordt aangegeven.  Aandacht ontvangen kan daarentegen gemakkelijk of juist ongemakkelijk aanvoelen. Observeer dit eens bij jezelf. Ondertussen valt het niet te onderschatten dat we de nodige aandacht wel verwachten van elkaar.  Deze behoefte zal niemand vreemd voorkomen, maar waar ligt nu precies de balans zodat we elkaar in het geven en ontvangen van aandacht kunnen vinden. 

Aandacht geven of ontvangen krijgt een andere dimensie als je deze behoefte in jezelf ziet, vind, omarmt en niet afwijst. Merk of voel jij dat je dit doet? Deze waarneming of besef bij jezelf, kan je al doen begrijpen dat aandacht geven aan jezelf vanzelfsprekend is/wordt. Het mag er gewoon zijn, de pijlen richten zich op jou, het begint bij jou. Het zoeken buiten jezelf vervaagd als je beseft dat wat je van een ander verwacht, je met alle aandacht en liefde aan jezelf mag en kunt geven.  Cliënten vragen regelmatig aan mij: “wordt jij nou nooit moe van al die massages die je geeft”? Nee, het is liefdeswerk met aandacht. Zonder iets van jou te verwachten……wordt geven, ontvangen. 

Goud en Eenvoud

Goud en Eenvoud Overweldigt door wagon ladingen van materieel geluk, die tentoon werden gespreid in een extreme vorm van rijkdom, schitterend in het zonlicht…. Daar waar glamour en Goud onuitputtelijk lijkt te zijn. Genietend van het uitzicht, de massieve imponerende gestaltes van de bergen, de azure blauwe zee, het warme welkom waarmee we op onze locaties werden ontvangen, het vriendelijke stelletje uit Belgie, een gepassioneerde kok, oh la la, een oude dorpbewoner die elke avond in gezelschap van zijn jonge hond een praatje maakt. De gekleurde verlichte huisjes. De winkeltjes met heerlijke parmasaanse kazen, een wijnproeverijtje en mosselen, dat bakkertje. Muziek op gitaar en banjo. De kamer met airco, de kamer zonder airco. De onbewandelbare paden op slippers. Het bijna onmogelijke vinden van een parkeerplek. De magneetjes voor op de koelkast die de plaats aanduiden waar je bent geweest. Overvol van alle geabsorbeerde polariteiten besefte ik dat Goud en Eenvoud eigenlijk altijd samen gaan. Ze leven naast elkaar en geen moment zonder elkaar. Leve de vakantie!

Goud en Eenvoud
Overweldigt door wagon ladingen van materieel geluk, die tentoon werden gespreid in een extreme vorm van rijkdom, schitterend in het zonlicht…. Daar waar glamour en Goud onuitputtelijk lijkt te zijn.

Genietend van het uitzicht, de massieve imponerende gestaltes van de bergen, de azure blauwe zee, het warme welkom waarmee we op onze locaties werden ontvangen, het vriendelijke stelletje uit Belgie, een gepassioneerde kok, oh la la, een oude dorpbewoner die elke avond in gezelschap van zijn jonge hond een praatje maakt. De gekleurde verlichte huisjes. De winkeltjes met heerlijke parmasaanse kazen, een wijnproeverijtje en mosselen, dat bakkertje. Muziek op gitaar en banjo. De kamer met airco, de kamer zonder airco. De onbewandelbare paden op slippers. Het bijna onmogelijke vinden van een parkeerplek. De magneetjes voor op de koelkast die de plaats aanduiden waar je bent geweest. Overvol van alle geabsorbeerde polariteiten besefte ik dat Goud en Eenvoud eigenlijk altijd samen gaan. Ze leven naast elkaar en geen moment zonder elkaar. Leve de vakantie!

Moederdag

Moederdag  Elk jaar is er weer die speciale dag om te vieren dat je moeder jouw moeder is. De rol die je moeder speelt in jouw leven zal voor een ieder van ons een andere gevoelswaarde hebben.  Je wilt het vieren of niet, je geeft een bloemetje of niet, je gaat langs of niet, je vind het onzin of niet. 10 mei is 1 dag op de toekomstige tijdlijn. Is jouw waardering voor je moeder in 1 dag te vangen? Fijner is het als je die waardering kunt loslaten op elke willekeurige dag die nog te vangen is.  Mijn zoon verraste mij ooit met een lijst met de tekst “voor elke herinnering die nog gaat komen”. Zodra mijn blik er op valt wordt ik overvallen door een glimlach en een onzichtbare navelstreng doet zijn natuurlijke werk. Een verbinding zonder woorden, maar verbonden tot de volgende herinnering.

Moederdag
Elk jaar is er weer die speciale dag om te vieren dat je moeder jouw moeder is. De rol die je moeder speelt in jouw leven zal voor een ieder van ons een andere gevoelswaarde hebben. Je wilt het vieren of niet, je geeft een bloemetje of niet, je gaat langs of niet, je vind het onzin of niet. 10 mei is 1 dag op de toekomstige tijdlijn. Is jouw waardering voor je moeder in 1 dag te vangen? Fijner is het als je die waardering kunt loslaten op elke willekeurige dag die nog te vangen is.

Mijn zoon verraste mij ooit met een lijst met de tekst “voor elke herinnering die nog gaat komen”. Zodra mijn blik er op valt wordt ik overvallen door een glimlach en een onzichtbare navelstreng doet zijn natuurlijke werk. Een verbinding zonder woorden, maar verbonden tot de volgende herinnering.

Lente

Verliefd op de Lente Verandering van jaargetijde, wederom begint de lente eenvoudig vanzelf. We gaan als vanzelf mee in die flow en hebben er geen enkele invloed op. Bijzonder toch? Al zal je het meestal niet zo ervaren. We gaan er ongemerkt vanzelf in mee, al zou je het anders willen. Het is een gegeven en het wordt ons gegeven. Alles lijkt ineens 1 groot moment, de veranderingen van de jaargetijden, de veranderingen in jouw leven. Vanzelf worden we verliefd op de lente, verliefd en ontspannen in de flow van het moment. Gaat eigenlijk niet alles als vanzelf? Jawel! NUJY heeft de deuren al opengezet om de lente en jouw te verwelkomen. Vier de Lente en geniet ontspannen bij NUJY van de verandering.

Verliefd op de Lente
Verandering van jaargetijde, wederom begint de lente eenvoudig vanzelf. We gaan als vanzelf mee in die flow en hebben er geen enkele invloed op. Bijzonder toch? Al zal je het meestal niet zo ervaren. We gaan er ongemerkt vanzelf in mee, al zou je het anders willen. Het is een gegeven en het wordt ons gegeven. Alles lijkt ineens 1 groot moment, de veranderingen van de jaargetijden, de veranderingen in jouw leven. Vanzelf worden we verliefd op de lente, verliefd en ontspannen in de flow van het moment. Gaat eigenlijk niet alles als vanzelf? Jawel! NUJY heeft de deuren al opengezet om de lente en jouw te verwelkomen. Vier de Lente en geniet ontspannen bij NUJY van de verandering.

NUJY Nieuwsletter / Aanraking

Heilzame aanraking Hoe fijn is het om je even geen zorgen te maken over dingen waar je geen controle over hebt. De controle over wie je denkt te zijn los te leren laten. Voordat je bij NUJY een ontspanningsmassage ondergaat maken we eerst opnieuw contact met je lichaam door Reiki toe te passen op verschillende plekken. Op deze wijze kan je eerst rustig wennen aan mijn handen en vindt er verbinding plaats.  Mijn handen dienen als "doorgeefluikjes" van de universele energie die voor iedereen beschikbaar is. Hiermee komt jouw levensenergie weer op gang. Warmte of tintelingen worden voelbaar. Voor anderen zijn weer het zien van opvallende kleuren zichtbaar. Het kan ook een weldadig rust gevoel teweeg brengen waarmee je goed in je lichaam zakt, voor de overgang naar de massage.     Meestal vergeten we maar al te vaak hoe we ons bewust weer kunnen opladen. Als we lichamelijke zijn overbelast of als we emotioneel veel te verwerken krijgen is een energie boost geen overbodige luxe. Aandacht aan jezelf schenken is eerder noodzakelijk. Het helpt je op natuurlijke wijze, jouw proces van genezing in werking te zetten om liefdevol jouw oude patronen te doorbreken. Jouw lichaam geeft je prachtige waarschuwingssignalen, je helpt jezelf door ze niet langer te negeren, ze zijn van jou en ze mogen er zijn. Begeleidt door zachte muziek op de achtergrond en gebruik van onderstaande olie NUJY Be Flexible, hoef je niets te doen…. alleen luisteren en te ademen. Jouw levensenergie is de bron van alles.     NUJY Be Flexible Zonder inspanning…ontspannen. Diep en nog dieper ademhalen, rustig in en rustig uit. Je lichaam geeft aan wat je nodig hebt en op natuurlijke wijze ontstaat er een heerlijk ontspannen gevoel. De geur van Be Flexible geeft aan hoe prettig het is even niets te doen en de rust op te zoeken, in plaats van te ontlopen. Ervaar hoe plezierig het is om uit je stress te komen en intuïtief het contact met je lichaam te herstellen. Etherische olieen: Lavendel, Rosalina, Geranium, Sandelhout


Heilzame aanraking
Hoe fijn is het om je even geen zorgen te maken over dingen waar je geen controle over hebt. De controle over wie je denkt te zijn los te leren laten. Voordat je bij NUJY een ontspanningsmassage ondergaat maken we eerst opnieuw contact met je lichaam door Reiki toe te passen op verschillende plekken. Op deze wijze kan je eerst rustig wennen aan mijn handen en vindt er verbinding plaats.
Mijn handen dienen als "doorgeefluikjes" van de universele energie die voor iedereen beschikbaar is. Hiermee komt jouw levensenergie weer op gang. Warmte of tintelingen worden voelbaar. Voor anderen zijn weer het zien van opvallende kleuren zichtbaar. Het kan ook een weldadig rust gevoel teweeg brengen waarmee je goed in je lichaam zakt, voor de overgang naar de massage.


Meestal vergeten we maar al te vaak hoe we ons bewust weer kunnen opladen. Als we lichamelijke zijn overbelast of als we emotioneel veel te verwerken krijgen is een energie boost geen overbodige luxe. Aandacht aan jezelf schenken is eerder noodzakelijk. Het helpt je op natuurlijke wijze, jouw proces van genezing in werking te zetten om liefdevol jouw oude patronen te doorbreken. Jouw lichaam geeft je prachtige waarschuwingssignalen, je helpt jezelf door ze niet langer te negeren, ze zijn van jou en ze mogen er zijn. Begeleidt door zachte muziek op de achtergrond en gebruik van onderstaande olie NUJY Be Flexible, hoef je niets te doen…. alleen luisteren en te ademen. Jouw levensenergie is de bron van alles.

NUJY Be Flexible
Zonder inspanning…ontspannen. Diep en nog dieper ademhalen, rustig in en rustig uit. Je lichaam geeft aan wat je nodig hebt en op natuurlijke wijze ontstaat er een heerlijk ontspannen gevoel. De geur van Be Flexible geeft aan hoe prettig het is even niets te doen en de rust op te zoeken, in plaats van te ontlopen. Ervaar hoe plezierig het is om uit je stress te komen en intuïtief het contact met je lichaam te herstellen. Etherische olieen: Lavendel, Rosalina, Geranium, Sandelhout

Kerst

Kerst Glimlach  Moeiteloos de feestdagen door is een veel gehoorde wens. Rond deze tijd moet er nog van alles voorbereid worden en rust is ver te zoeken. Diep van binnen is het idee van rustige ontspannen dagen meer dan welkom en toch nemen onze rusteloze gedachten de onrust moeiteloos over.  Hoe paradoxaal. Zonder enige inspanning kunnen we daar een kleine verandering in aanbrengen. Vraag jezelf af wat er echt nodig is. Ontspanning, rust, aandacht voor jezelf of stilte?   Spontaan vervul je misschien wel een stille wens voor jou of een ander. Er is geen verschil.  Laat jouw ontspannen kerstcadeau een schot in de roos zijn. De rust, ontspanning of stilte opzoeken, het mag bij NUJY. Neem een kijkje op onze website voor de verschillende mogelijkheden. NUJY cadeaubonnen zijn er vanaf 20 euro. Wil je de bon komen ophalen of thuis laten bezorgen? Het kan allebei.

Kerst Glimlach
Moeiteloos de feestdagen door is een veel gehoorde wens. Rond deze tijd moet er nog van alles voorbereid worden en rust is ver te zoeken. Diep van binnen is het idee van rustige ontspannen dagen meer dan welkom en toch nemen onze rusteloze gedachten de onrust moeiteloos over.  Hoe paradoxaal. Zonder enige inspanning kunnen we daar een kleine verandering in aanbrengen. Vraag jezelf af wat er echt nodig is. Ontspanning, rust, aandacht voor jezelf of stilte?

 
Spontaan vervul je misschien wel een stille wens voor jou of een ander. Er is geen verschil.  Laat jouw ontspannen kerstcadeau een schot in de roos zijn. De rust, ontspanning of stilte opzoeken, het mag bij NUJY. Neem een kijkje op onze website voor de verschillende mogelijkheden. NUJY cadeaubonnen zijn er vanaf 20 euro. Wil je de bon komen ophalen of thuis laten bezorgen? Het kan allebei.